Rulmentul hotiei, cu 20% mai uns

Dobanzile oferite de banci pentru depozitele constituite in lei au scazut dramatic in ultima vreme, aproape injumatatindu-se. Asa ca gaşca de escroci de la conducerea Asociatiei de Proprietari Bloc D14 s-a trezit ca baga tot mai putini bani in buzunar din tinerea la banca a fondului de rulment in valoare de peste 1,3 milarde lei vechi. 

De cum s-au prins ca dobanzile incasate pentru rezervele financiare anteconstituite de locatari sunt la minumul istoric si nu-i chip sa mai castige ca pe vremuri (8-10% pe an), Stanica Popescu, Mariana Badiu, Aurora Draghici si ceilalti smecheri din Administratie au si gasit solutia: sa bage cu 20% mai multi bani in depozite la termen si contul curent. Dar de unde bani, ca doar nu din munca cinstita?! Ati ghicit, de la locatari si proprietari. 

Se pregatesc sa fure cu 20% mai mult!

Gaselnita cu fondul de rulment majorat fiind un tun anual, nu o banala furaciune lunara, au procedat ca la manual. Si-au trecut ideea profitabila prin AGA si s-au pus pe incasat suplimente la fondul de rulment. Vreo doua sute si ceva de milioane in plus „doar”, o nimica toata pe langa bugetul lor triplu de salarii.  

fond rulment bloc

Dati-ne pe mana cu 20% mai multi bani! Stim noi unde sa-i inmultim.

Partea infricosatoare e alta: valoarea fondului de rulment la nivel de apartament e de obicei egala cu suma corespunzatoare acoperirii cheltuielilor dintr-o luna. Asadar, daca impui cu 20% mai mult la fondul de rulment, inseamna ca te pregatesti sa majorezi intretinerea cu inca 20%. Adica sa decontezi si mai multe lopeti, dibluri, saci cu sare, pixuri, pompe submersibile, masini de tuns iarba, seminte, brelocuri, scari, polizoare, basculante cu nisip, chitantiere, rechizite, yale, maturi, lacate, rate lift, mentenanta interfon, rate camere video, cabluri, plasa, dezinsectii, tonere, sapaturi, insamantari, broaste, telefoane, feronerie, posta, tamplarie, tabele, verificari, revizii, clesti etc. etc.

65 de milioane pe an numai din dobanzi. In contul cui intra banii?

fondul de rulment bloc D14

Stanica Bank

Priviti tabelul de mai sus. Va dati seama care-i suma totala daca blocul D14 din Aleea Lunguletu 6 are 383 de apartamente? Calculand doar pentru apartamentele mici (2 camere, 2 persoane) si tot de strang 342*383=130.986 RON, adica mai mult de 1,3 miliarde de lei vechi bani suplimentari incasati in avans fata de contributiile lunare. Dar nu-s numai apartamente de 2 camere in bloc, ci si mai mari, cu mai mult de doua persoane trecute la intretinere.

130.986 de lei produc lunar o dobanda 545,8 lei, la o dobanda anuala de 5%. Asta inseamna un castig de 6.549,3 RON pe an acum, cand dobanzile la depozite sunt minime. Anul trecut, banii din fondul de rulment produceau de doua ori mai mult. Unde s-a regasit profitul respectiv?! In care buzunar sau cont personal?

Nu platesc nici macar comisionul la CEC Bank din dobanda acumulata!

Daca miliardul si jumatate reprezentand „fond rulment” s-ar fi regasit permanent in contul Asociatiei de Proprietari a Blocului D14 Aleea Lunguletu 6 si nu prin diverse alte conturi personale, atunci dobanda acumulata ar indestula cu varf si indesat comisionul de administrare al contului curent de la CEC. Si totusi:

tabel furt locatari

Dobanda s-a evaporat. Comisionul contului curent CEC, tot din banii locatarilor

Pe scurt: banii aflati permanent in contul Asociatiei nu acopera, prin dobanda produsa, nici macar comisionul de administrare a contului curent.

Ce comision REAL percepe CEC Bank pentru Asociatiile de proprietari?

Sa fie 44 de lei pe luna, cum apare in actele contabile atent mânărite de expertii în furăciuni cu acte de la D14? Raspunsul e în lista oficială de comisioane şi speze pentru persoane juridice a CEC Bank, la rubrica „Administrare Pachet asociatii de proprietari/locatari”. Va las placerea de a-l descoperi, e aici in primul tabel.

Anunțuri

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: