Investim masiv in resursa umana

Ce include intretinerea la bloc? Ce contine, in ce consta intretinerea la bloc? Ce costa, de fapt, mai mult: salubrizarea, energia electrica, consumul de gaze tuturor proprietarilor, canalizarea ori salariile administratiei? Daca te intrebi in ce constau cheltuielile curente comune in totalul de plata al unei luni calendarististice ce pondere are fiecare , aici gasesti raspunsul, exemplul si cifrele.

Cheltuieli comune – unde merge grosul banilor?

pondere cheltuieli intretinere blocSa uitam deocamdata de consumurile contorizate individual (ex: apa curenta, termoficare), pentru ca acolo teoretic fiecare plateste doar ceea ce consuma. Ignoram si combinatiile deghizate in achizitii, facute de responsabilii Asociatiei, gen feronerie de 41 milioane pe luna sau pompe submersibile pentru putul furaciunilor. Analizam doar spezele curente comune necesare. Adica ce se consuma pe bune

Pentru a afla raspunsul la intrebarea: „care e cel mai scump capitol in cotele de contributie la cheltuielile Asociatiei de Proprietari?„, sa luam drept exemplu luna mai 2013. Pentru ca e o luna „neutra”. Nu-i nici de iarna (cand consumul de gaze poate creste), nici de vara (cand scade consumul comun de curent electric), nici un interval scurt (februarie). E o luna calendaristica oarecare, cu 31 de zile si temperaturi ponderate, deci e o perioada reprezentativa. Sa vedem unde se scurg cei mai multi bani. Poftim centralizatorul:

calcul întreţinere

Cei mai multi bani merg la SALARII

Salariile fac cat gazele si lumina la un loc!

Sa fie energia electrica de la ENEL, necesara alimentarii motoarelor lifturilor si iluminatului scarilor, cea mai scumpa? Nici vorba! Ridicarea gunoiului de catre Supercom? Nu chiar. Desi consumul facturat de Distrigaz contine toate cele 383 de aragazuri din Aleea Lunguletu nr. 6, iar gazele s-au scumpit enorm, suma scoasa din buzunar de locatari tot e cu peste 20% mai mica decat cea alocata salariilor si contributiilor aferente. 

Cine baga in buzunar acesti bani? Cine costa mai mult decat gazele intregului bloc plus energia electrica consumata pe toate cele 9 scari? Simplu: presedintele asociatiei, contabila, administratorul, cenzorul teoretic, casiera, instalatorul etc. Caracatita nesfarsita a personalului angajat la Asociatia de Proprietari a blocului D14. Ii gasiti pe toti aici. De ce sunt ei atat de scumpi? Pentru ce sunt platiti atat de bine? Citeste inca doua-trei postari si vei intelege perfect cum se face ca arta smenurilor are onorarii grase. 

Anunțuri

3 comentarii

  1. Daca macar o treime din sumele si faptele vehiculate aici sunt reale, vinovatii trebuie sa infunde puscaria imediat! Asta s-ar intampla intr-o tara normala.

  2. […] Daca esti nemultumit de rezultat, poti repeta testul cu datele de aici. […]

  3. Gheorghiţoiu Constantin · · Răspunde

    Asta se întîmplă într-o ţară fără frică de lege sau de autorităti!Cei care plătesc sunt oamenii cinstiţi iar şmecherii le rîd în faţă!

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: