Robinetul de Capital

Astazi vom invata cum castigi 45 de milioane de lei vechi in nici 8 ore de activitate necalificata, introducand date intr-un program de calcul tabelar tip Excel. Suna tentant? Inmultiti profitul cu 8 luni de incasari garantate si aflati de ce duduie caloriferele la blocul D14 cand afara sunt 25 de grade, iar RADET livreaza caldura doar pe baza de cerere explicita, formulata in scris de reprezentantii Asociatiei.

Cine controleaza robinetul de facut bani?

repartitoare costuri Capital SRLMai intai, trebuie sa-ti infiintezi o firma cu domeniu de activitate „Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat”. Ii vei spune CAPITAL SRL pentru ca numele e sinonim cu avutia sub forma de bani. Vei primi un cod fiscal precum 12827819 si un numar de inmatriculare in Registrul Comertului: J16/161/2000. Apoi, te pui pe facut bani instaland solutii de contorizare. Printre ele, smecheria suprema in domeniul instalatiilor: repartitoarele de costuri.

La inceput, vei castiga cateva milioane bune de la fiecare apartament de bloc unde montezi robineti termostatici si repartitoare. Fraieri benevoli se gasesc destui, iar restul locatarilor vor fi convinsi prin metode specifice. Adica santajati cu amenintarea unor costuri uriase la intretinerea pe timp de iarna. Important e sa bati palma cu sefii Asociatiei de proprietari, de restul se ocupa Administratia blocului. Nu conteaza ca incalzirea e mai SCUMPA in blocurile cu repartitoare, contorul de bani contractul merge mai departe cata vreme presedintele si administratorul sunt motivati sa te ajute. Cu Capital in buzunarele cui trebuie, treaba merge ca unsa. 

Apoi, pe parcurs, vei vinde baterii de repartitor cu 50 de lei bucata, vei inlocui componente si vei taxa inspectii care ar trebui sa fie gratuite. Totul, cu complicitatea conducerii Asociatiei de locatari, caci altfel nu poti face profit in plina criza a constructiilor si instalatiilor. 

Miza anuala: peste 350 milioane castigati. Doar pentru calcul!

Dar grosul banilor fara efort vine din altceva: din laborioasa si complexa indeletnicire de introdus cifre in calculator. 2,6 lei pe numarul introdus! Intre 10,4 si 13 lei, in functie de cate repartitoare sunt in casa (doua sau trei camere + baie + bucatarie). Cat iti ia sa bagi 4 sau 5 numere intr-un tabel electronic? Maximum un minut de munca pentru fiecare apartament „contorizat”, sub 8 ore de treaba pentru un singur operator introducere date. 

capital repartitoare

Cat costa centralizarea in tabel a cifrelor citite pe repartitor

Calculul efectiv il face programul in care ai copiat, o singura data, formula magica. Aceeasi formula, in fiecare luna. Proprietarii citesc niste cifre pe repartitor, le scriu pe o bucata de hartie, apoi firma Capital se pune pe taxat impartirea. Imparte suma de pe factura emisa de furnizor. La 383 de apartamente si o medie de 4,5 calorifere per locuinta, insasarile lunare din activitatea botezata pompos „repartizare individuala a consumului de energie termica” sunt de…383apt*4,5calorifere*2,6lei= 4481 RON pe bloc! Aproape 45 milioane lei vechi, in fiecare luna! Partea frumoasa e ca si oamenii cu centrale individuale platesc „caldura la comun”, asa ca facturezi si de la ei banii de „calculatie”.

Daca indesi in plic ce „se cuvine ca sa fie bine”, mai-marii Asociatiei dau drumul robinetului blocului din octombrie pana in mai, indiferent cat de cald e afara. Astfel, CAPITALizezi castiguri anuale de 4481*8luni=35.848 lei noi. Din bagat date in tabel si scuipat foi A4 din imprimanta. Practic, fiecare familie plateste firmei cam un milion de lei vechi pe an doar pentru ca-i scrie cat are de platit pe o foaie A4 tip. 

Singura problema: nu se stie cat mai dureaza smecheria

Problema e ca tot mai multi blocatari s-au prins deja ca daca pui repartitoare de costuri platesti tot mai mult. Nu doar pe Aleea Lunguletu, ci la toate blocurile din tara se intampla asta!

Contractul cu beneficii mutuale pentru firma Capital si sefii Asociatiei, dar pagubos pentru locatarii de rand, e pus in pericol. Asa ca Nea presedinte Stanica Popescu si trupa lui de corupti au ajuns la solutii disperate. Mint cu nerusinare doar ca sa mai stoarca niste bani, atat cat inca se mai poate. Acum intelegeti de ce a fost nevoie de prosteala cu RADET-ul?

Tunul anului 2014, impunerea de repartitoare radio?

O „cartita” din interiorul conducerii Administratiei ne scrie ca tunul anului 2014 va fi un contract baban, in valoare de peste 1 miliard de lei vechi, vizand inlocuirea repartitoarelor perfect functionale cu altele identice, doar ca tip „radio”. Reamintim ca valoarea spagii comisionului informal in cazul antamarii de servicii consistente e 10-15% din totalul cheltuit de proprietari si incasat de firma prietena. Astfel ca presedintele Stanica Popescu si administratoarea Mariana Badiu, in cardasie cu grupul lor de protejati, vor forta semnarea contractului in Adunarea Generala anuala, urmand a impune si inlocuirea tuturor apometrelor la pachet cu repartitoarele, lucrari executate si facturate, ati ghicit, de aceeasi firma!

Actualizare iunie 2014 » Cartita a avut dreptate. Asta s-a intamplat.

FAPR: repartitoarele nu pot fi impuse! Decizia apartine fiecarui proprietar in parte

Cum scapi de repartitoare caldura

Comunicat oficial Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania. Sursa: site FAPR

Aveti mai sus pozitia oficiala a Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR) cu privire la problema repartitoarelor de costuri (numite si calorimetre). Remarcati partea cu „Asociatia si conducerea Asociatiei de Proprietari nu au nicio responsabilitate si niciun fel de putere in aceasta problema„. Ei si ce daca daca n-au nicio putere legala? Si-o aroga singuri! Altfel, de unde sa faca comisioane?

Mai multe despre smecheria cu repartitoarele puteti citi chiar pe site-ul oficial al Federatiei Asociatiilor de Proprietari: Adevarul despre repartitoare – inselaciune si contracte nule.

Anunțuri

5 comentarii

  1. […] Observati stradania de a ascunde, prin fragmentare, valoarea reala a sumelor pe care locatarii le vor scoate din buzunar in beneficiul firmei “alese”. Sa calculam: 40 RON de apartament X 14 rate = 560 RON de apartament. Sunt 383 de apartamente in Blocul D14. Valoarea contractului: 560 RON X 383 apartamente = 214.480 RON. Adica 2 miliarde si 480 de milioane lei vechi. Sau 48.745 EURO. Asta e miza reala. Aplicati dvs. comisionul uzual de 10%-15% incasat de “negociatorii” Asociatiei si ghiciti ce firma ia potul cel mare. […]

  2. […] Adevaratele motive din spatele plecarii sunt mult mai penale. Imediat dupa ce au incercat sa dea tunul anului 2014, Stanica si gasca din Administratie s-au trezit cu o gramada de “recalcitranti” pe cap. Bietii oameni voiau sa stie de ce “trebuie” schimbate repartitoarele si apometrele functionale cu altele mai scumpe, cum s-a ales firma prestatoare si de ce nu pot fi verificate actualele calorimetre. Unii au mers mai departe si au adus vorba despre solicitarea unor expertize contabile si judiciare ale actelor Administratiei. Altii au strans semnaturi impotriva masurii impuse de conducere pentru ca nu erau de acord sa plateasca iarasi milioane bune doar pentru smenurile Administratiei. Mai mult, a aparut si ideea renuntarii la repartitoare.  […]

  3. Eu sunt de acord cu renuntarea la repartitoare. Inainte de montarea lor era atat de cald in casa ca trebuia sa stai in pantaloni scurti si tricou iar valoarea de la intretinere era acceptabila. Acum e frig si avem si valori mari la intretinere.

  4. […] de milioane lei vechi din buzunarele proprietarilor blocului inspre conturile companiei. Pentru un calcul tabelar. Am aratat ca beneficiarul direct al lectiei de prosteala era tot societatea Capital, prietena […]

  5. […] contractului cu clauze abuzive din dictionar ar trebui pusa poza contractului pe care firma Capital SRL Craiova il baga pe gatul proprietarilor, la solicitarea Administratiei blocului D14. Intitulat […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: