Cum falsifici rezultatul unui vot

Sa zicem ca esti in Administratia blocului vrei sa bagi pe gatul proprietarilor un contract in valoare de peste 2 miliarde lei vechi, constand in inlocuirea unor repartitoare aflate inca in garantie cu altele noi, tip „radio”, la pachet cu inlocuirea tutoror apometrelor individuale din tot blocul. De ce? Pentru ca seful face ce vrea cu banii tuturor, dar numai el/ea incaseaza comisionul pentru incredintarea contractului. 

Pentru maximizarea valorii cotei de 10-15% incasate de tine si partenerii tai de la sefia Asociatiei de Proprietari, e important ca aceeasi firma de casa sa „castige” ambele contracte, iar lucrarile sa se execute simultan. In acest fel, firma cheltuieste mai putin, iar „supusii”, adica locatarii, platesc mai mult. Modelul de afaceri seamana leit cu capusarea intreprinderilor statului in beneficiul firmelor private agreate de directorii numiti chiar de catre stat. 

Repartitoarele garantate 10 ani, la gunoi. Platiti altele noi!

Mai intai, trebuie „sa uiti” ca bateriile actualelor repartitoare sunt garantate 10 ani, ceea ce inseamna ca durata de viata a aparatelor existente e departe de a se fi incheiat! Aveti aici prospectul repartitoarelor ReCoterm, care echipeaza caloriferele blocului D14. In partea dreapta sus, scrie exact asa:

„Bateria din componenta repartitorului asigurã functionarea pentru minim 10 ani.”

Daca producatorul s-a gandit sa echipeze calorimetrul cu o baterii garantate 10 ani, cam cat timp credeti ca e valid repartitorul?! Exact, minimum 10 ani. Asa ca actualele repartitoare mai au ani buni de functionare optima inainte de a putea fi considerate invechite. 

In cat timp isi scoate banii un apometru nou?

pret apometreApoi, trebuie sa ignori faptul ca atat apometrele individuale, cat si repartitoarele de apartament isi fac treaba, iar eventualele diferente de citire sunt minore (3-5 lei pe luna/caciula in medie) si vor exista intotdeauna, chiar daca inlocuiesti aparatura de masura in fiecare an. Pentru ca nu s-au inventat aparate cu erori zero la fiecare citire! La o pierdere de 3 lei pe luna, costul a patru apometre (200 de lei) se amortizeaza in 67 de luni calendaristice, adica peste mai mult de 5 ani si jumatate! La sase apometre, avem 300 de lei cheltuiti si 100 de luni calendaristice de asteptat pana cand investitia sa-si merite banii. Nu mai punem la socoteala deranjul, costul manoperei, cheltuielile suplimentare in caz ca vor exista scurgeri de apa dupa montare, pretul materialelor in caz ca noile apometre nu sunt perfect identice cu cele vechi etc. 

Formuleaza vag ordinea de zi

Odata incheiata partea teoretica, treci la actiune. Fiind vorba despre un tun anual, nu doar despre o furaciune lunara, trebuie sa aplici Pct. 14 din Manualul Hotiilor la Asociatiile de Proprietari. Convoaca Adunarea Generala si pune pe ordinea de zi un punct formulat ambiguu, gen „situatia apometrelor si repartitoarelor”. Nu scrie concret „inlocuirea apometrelor” sau „schimbarea repartitoarelor”, ca s-ar putea sa te trezesti cu prezenta mai mare de 10% la reconvocare, caci se sperie oamenii de cheltuielile uriase care vor urma. Si nu vrei asta! 

convocator adunare generala

Ordinea de zi trebuie vag formulata ca sa poti supune la vot orice propunere.

Daca nu-ti convine votul, ignora-l! Masina timpului inghite voturi

urna votarePana aici, totul a mers ca uns pentru grupul de escroci din Administratia Asociatiei de Proprietari a Blocului D14. Toate bune si banoase, comisionul era incasat, contractul ca si semnat, numai ca…surpriza! Trei surse separate relateaza: in Adunarea Generala a Proprietarilor de anul acesta, din 2014 adica, s-a supus la vot propunerea ca fiecare apartament sa fie obligat sa-si monteze repartitoare radio, cu bonus de radiatii electromagnetice. S-a votat IMPOTRIVA inlocuirii repartitoarelor. Asadar, propunerea privind inlocuirea obligatorie a calorimetrelor a PICAT la vot in Adunarea Generala din 17.05.2014. A fost RESPINSA.

Ce era sa faca presedintele Stanica Popescu, administratorul Mariana Badiu si restul gastii de şarlatani din Administratie? Sa returneze comisionul? Sa renunte la spaga? Gresit! A fost mai simplu sa cheme masina timpului in ajutor. Priviti solutia prin care votul CONTRA noilor repartitoare radio, vot dat in 2014, dispare pur si simplu. Hocus-pocus-şpagaratus:

adunare generala asociatia proprietari

Nu-ti convine votul de anul asta? Foloseste voturi din trecut!

Ta-daam! Magie! Votul impotriva de anul asta s-a evaporat! Chiar daca suntem in 2014, iar Adunarea Generala din 2014 a avut pe ordinea de zi schimbarea repartitoarelor, rezultatul fiind respingerea propunerii, votul de acum n-a existat! Se folosesc voturile istorice din 2012 si 2013. Pe modelul „ce daca Ionica are cele mai mari note din clasa in 2014, coronita o ia Costica pentru ca a avut note bune doi ani in urma„.

Marele castigator. Cine incaseaza aproape 50.000 de EURO

Observati stradania de a ascunde, prin fragmentare, valoarea reala a sumelor pe care locatarii le vor scoate din buzunar in beneficiul firmei „alese”. Sa calculam: 40 RON de apartament X 14 rate = 560 RON de apartament. Sunt 383 de apartamente in Blocul D14. Valoarea contractului: 560 RON X 383 apartamente = 214.480 RON. Adica 2 miliarde si 480 de milioane lei vechi. Sau 48.745 EURO. Asta e miza reala din spatele ideii. Aplicati dvs. comisionul uzual de 10%-15% incasat de „negociatorii” Asociatiei si ghiciti ce firma ia potul cel mare.

Anunțuri

6 comentarii

  1. […] revino cu ideea data viitoare, pana cand trece.  Sau ignora votul actual si foloseste-te de un vot din trecut, care n-a fost inca pus in aplicare. Candva trebuie sa se fi votat “pentru” legat de […]

  2. […] Pe 27 mai 2014 semna documentul in care impunea inlocuirea tuturor apometrelor si repartitoarelor, ignorand votul AGAP 2014.  Din nou, niciun semn de oboseala! Peste doar cateva zile, pe 13 iunie 2014, realiza brusc […]

  3. Stoica Ionel Marian · · Răspunde

    De ce nu informezi ca si schimbarea repartitoarelor a fost respinsa de catre comitetul executiv al blocului din prostie sau din gandire de cal cu care vad ca te asemeni la privire

  4. […] n-au nici o baza legala pentru restrictia cu vechimea in bloc, hotomanii din Administratie aplica metoda masinii timpului, exersata cand cu repartitoarele si apometrele. Asa-zisa hotarare a AGAP din 2011 are aceeasi […]

  5. […] raspunda doar el pentru matrapazlacurile supusilor si enervat ca au ratat comisionul pentru contractul cu firma Capital, Presedintele Stanica Popescu isi da demisia la inceputul lunii iunie 2014. Chiar din ziua in […]

  6. […] Capital SRL (CUI/CIF 12827819,  J16/161/2000) am tot povestit. In 2014, sefii Asociatiei au falsificat votul din Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari doar pentru a impune un contract cu … firma […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: