Si-a facut plinul si isi ia talpasita!

elicopter presedinteSimitind ca se apropie funia de par si escrocheriile Administratiei blocului D14 sunt tot mai greu de acoperit, presedintele Stanica Popescu s-a imbolnavit subit si fuge ca sobolanul inainte ca buboiul fraudelor sa explodeze! Grupul de sarlatani coordonat de administratorul Mariana Badiu pregateste pe ascuns inlocuitorul marioneta, motiv pentru care, desi Popescu a demisionat in urma cu peste 3 saptamani (pe 13 iunie), la aviziere a fost liniste totala. Nu s-a afisat nimic pana luni, 7 iulie!

Presedinte interimar la Asociatia de Proprietari a fost unsa in graba amica administratoarei, vicepresedintele de comitet Cristina Necula. Ea are ca principala misiune preluarea rapida si discreta a puterii definitive pentru asigurarea continuitatii sistemului de lipici la comisioane. Presedintele paiata trebuie inscaunat fara prea mult tam-tam, ca sa nu fie surprize la alegeri. Vidul de putere trebuie acoperit cat mai repede pentru ca masinaria de furaciuni cu acte sa functioneze in continuare, iar disparitia din peisaj a lui Popescu sa nu conduca la destructurarea echipei. 

Motivul declarat al demisiei: a imbatranit 17 zile! Halucinant!

Pe 17 mai 2014, Stanica Popescu conducea vioi si sanatos tun sedinta Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari (AGAP). Facea planuri de investitii majore pentru urmatorul an de mandat: alte apometre, alte repartitoare, mai multe camere video si piese scumpe pentru lifturile noi etc. Nicio vorba despre retragere,  ba dimpotriva! 10 zile mai tarziu, pe 27 mai 2014, semna documentul in care impunea inlocuirea tuturor apometrelor si repartitoarelor, ignorand votul AGAP 2014.  Din nou, niciun semn de oboseala! Peste doar cateva zile, pe 13 iunie 2014, Popescu Stanica realiza brusc ca…”are 70 de ani si cauze medicale nu-i mai permit sa continue” sa fure sa conduca Asociatia! Drept pentru care isi dadea demisia, efectiva incepand cu data de 16 iulie 2014. Halucinant, nu?

Abia in a 25-a zi de la depunerea demisiei, la aviziere se facea anuntul oficial printr-o hartie sumara referitoare la o Adunare Generala Extraordinara. La pct. 2 al afisului era „anuntat” (nu ales, nu votat, nu propus) si succesorul decis de clanul conducatorilor:

„Dl Popescu Stanica – Presedintele Asociatiei si-a prezentat demisia in plen si a anuntat-o pe Dna Necula Cristina, actual Vicepresedinte, ce-l va suplini o perioada de 90 de zile, facand public faptul ca postul este deschis, precum si conditiile prin care cineva poate candida la aceasta functie.”

demisia presedintelui asociatiei

Vreau sa fiu presedintele Asociatiei de Proprietari. Ce conditii trebuie sa indeplinesc?

Complicatele conditii prin care cineva poate INDRAZNI sa candideze la aceasta inalta functie sunt, de fapt, doar doua, conform Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari cu normele de aplicare:

 1. sa fie proprietar in bloc, adica membru al Asociatiei (Art. 21);
 2. sa nu fie dus cu barca, adica sa aiba „capacitate deplina de exercitiu” (Art. 9).

Atat, astea-s TOATE criteriile stipulate de lege. Orice alta conditie suplimentara (vechime in bloc, cetatenie, varsta, experienta, bonitate, cazier, ochi albastri, prietenia cu Mariana Badiu etc.) e nelegala si netemeinica, dupa cum va puteti convinge citind pe indelete Legea 230/2007.

Cauzele reale ale fugii Presedintelui: abuzurile ies la lumina. Expertize, amenzi, contestatii, audituri, intrebari

Adevaratele motive din spatele plecarii sunt mult mai penale, au declarat surse apropiate situatiei. Imediat dupa ce au incercat sa dea tunul anului 2014, Stanica si gasca din Administratie s-au trezit cu o gramada de „recalcitranti” pe cap. Bietii oameni voiau sa stie de ce „trebuie” schimbate repartitoarele si apometrele functionale cu altele mai scumpe, cum s-a ales firma prestatoare si de ce nu pot fi verificate actualele calorimetre. Unii au mers mai departe si au adus vorba despre solicitarea unor expertize contabile si judiciare ale actelor Administratiei. Altii au strans semnaturi impotriva masurii impuse de conducere pentru ca nu erau de acord sa plateasca iarasi milioane bune doar pentru smenurile Administratiei. Mai mult, a aparut si ideea renuntarii la repartitoare

Colac peste pupaza, cineva s-ar fi prins ca tunul anului 2011, sistemul de supraveghere video luat in folosinta de la firma de casa Nathanael Inbis Grup pentru o chirie de peste jumatate de miliard de lei vechi, e instalat ilegal, dupa cum afirma specialistii in legislatie aplicata. Drept pentru care ar fi anuntat Autoritatea de Reglementare si Supraveghere. Ca urmare, Asociatia a primit cateva amenzi uriase, in cuantum de zeci de milioane de lei vechi. Platite de toti locatarii, numai pentru voyeurismul lui Stanica&Badiu si curiozitatea muierilor din Comitetul Executiv.

Si pentru ca necazurile nu vin niciodata singure, Stanica si ai lui s-au trezit si cu Primaria Sectorului 2 pe cap, fiind obligati sa revoce una dintre hotararile Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari de anul acesta, pe cheltuiala (bani pt. inchiriere sala inca o data, afise, convocatoare) proprietarilor. Pentru ca de competenti de sunt, oamenii din conducerea Asociatiei pus pe ordinea de zi o propunere ilegala, iar masina de vot a aprobat-o. Iar asta nu e tot! Un audit al Corpului Expertilor Contabili sta sa vina, iar contractul cu lifturile, la care deja se cumpara piese de schimb, nu se simte prea bine.

Nu in ultimul rand, unii locatari l-au intrebat pe Presedinte cum se face ca majoriatea blocurilor din jur au fost deja reabilitate termic, iar blocul D14 e pe ultima dintre listele PS2. Se pare ca minciunile uzuale n-au mai functionat, mai ales ca nea Stănică a trambitat ani de zile ca anveloparea termica e obiectivul mandatului sau. Cu rezultate concrete 0 (ZERO). 

Flerul de vechi activist PCR i-a dictat lui Stanica Popescu sa faca un pas in spate, intuind pericolul, mai ales ca era deja sabotat din interiorul clicii, scaunul fiindu-i vanat de una dintre femeile de comitet (executiv). In fond, omul a furat suficient. Asa ca, dupa modelul politicienilor care se imbolnavesc fix cand ii cauta procurorii, isi da demisia sperand ca asa va scapa de consecintele anilor de abuzuri, spaland si imaginea Administratiei. Sleahta de sforari (a se citi cativa membri ai Comitetului Executiv) condusa de administratoarea Mariana Badiu incearca sa umple golul creat prin demisia Presedintelui impunand discret un inlocuitor servil. Masina de voturi controlata de sefii de scara obedienti se va pune in miscare dupa perioada concediilor, astfel incat actuala conducere sa ramana „la putere„, iar fraudele sa continue.  

Anunțuri

6 comentarii

 1. Stoica Ionel Marian · · Răspunde

  mai informeaza-te in privinta legislatiei actuale o hotarare a unei adunari generale nu poate sa contrazica legea iar ceea ce s-a votat de catre nu mai mult de 30 persoane la a doua convocare a sedintei de bloc ( atentie nu 288 cum eronat informezi) nu este o adunare constituanta sa poata sa eludeze legea

 2. Stoica Ionel Marian · · Răspunde

  Si in privinta demisiei presedintelui este din cauze medicale pe care ar fi bine sa le cunosti daca esti atat de preocupata de bunastarea blocului

 3. itzic strul · · Răspunde

  E interesant ca la numai 7 luni de la demisia borfasului de Stanica Popescu s-au terminat ratele la lift. Daca nu pleca mai plateam rate la lift si in 2019. Mi se pare mie sau nici celelalte escroace nu prea mai trec pe la administratie? Nu m-as mira ca fomista de Necula sa le dea afara ca sa poata fura doar ea banii….ha ha ha…..sfisiati-va intre voi, hienelor…

  1. „Mi se pare mie sau nici celelalte escroace nu prea mai trec pe la administratie?”

   Nu ti se pare. Si-au mai crescut salariul inca o tura si acum trebuie sa se odihneasca.

 4. […] ti-ai facut plinul la furaciuni sau simti ca prea multa lume incepe sa puna intrebari incomode, da-ti demisia! Inainte de a-ti lua talpasita e esential sa-ti desemnezi si pregatesti un succesor de incredere. […]

 5. […] fostul Presedinte Stanica Popescu si-a descoperit boala politicienienilor tocmai dupa ce a ratat impunerea inlocuirii tuturor contoarelor INDIVIDUALE de apa si a tuturor […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: