Operatiunea „Maturica”: 15,5 milioane

Trecut-au vremurile in care Administratia blocului se adresa cu „dragi vecini” continuand cu invitatii duioase la „lupta noastra, pentru noi” . Acum, proprietarii au redevenit „voi, nesimtitii” , pe care „noi, Administratia” ii amendam cu 1548 RON si-i amenintam (deloc subtil) ca sanctiunile pecuniare vor continua, cu frecventa lunara. Intre vremea lui „noi, vecinii” si cea a lui „dvs., badaranii” a trecut…o luna si jumatate.

Curatenie la pret impus: peste 1500 RON

Priviti afisul de mai jos. El anunta pompos si agresiv desfasurarea OPERATIUNII Maturica (vezi paragraful al treilea), serviciu impus, cu pret impus de conducerea Asociatiei.  Pentru finantarea acestei OPERATIUNI,  locatarii vor scoate din buzunar, in prima faza, 172 de lei pentru fiecare scara, adica 172lei X 9 scari = 1548 lei noi. Pentru ca asta e scorul pe care il dicteaza stapanirea blocului. Luna aceasta, luna viitoare, s-ar putea sa vrea mai multi bani. Ca sa curete mizeria toparlanilor de proprietari, mama lor de stimati colocatari mitocani ingalati!

afis avizier bloc

Băi, nesimtitilor!

Bineinteles ca retributiile femeilor de serviciu nu acopera curatenia, instalatorul de 2700 RON pe luna e supra-calificat pentru asemenea munci insalubre, iar ceilalti 14 salariati curenti ai Asociatiei presteaza doar activitati intelectuale. Deci, pentru curatenie e nevoie de bani in plus fata de bugetul lunar obisnuit de 100 milioane lei vechi reprezentand cheltuieli cu personalul.

Toate, tot, tuturor. Majuscule de sus pana jos

Daca vrei sa spui un banc despre culmea generalizarilor, trimite anuntul de mai sus. E despre „toate gunoaiele, tot ce va prisoseste tot spatiul verde, toate mizeriile, strangerea tuturor gunoaielor tot pe banii dvs.”, in doar cateva randuri. Scrise insa cu majuscule, ca sa citeasca si TOT porcul necivizilizat care vietuieste in blocul D14 din Aleea Lunguletu nr. 6. Si sa se simta vinovat

Asa cum sade bine bine oricarei comunicari de la prea-curata Stapanire catre jegosii supusi, mesajul se incheie cu „va avertizam” ca veti scoate „lunar bani din buzunar”. Caci, desigur, TOATE gunoaiele de pe strada cad TOT timpul numai de la ferestrele apartamentelor din blocul D14, cum stie TOATA lumea.

Pazea la buzunare, se va pune iarba!

poze aleea lunguletu

Gradina cu flori si gazon scump din Aleea Lunguletu

Adevarata amenintare nu e insa cea legata de amenda lunara pentru aruncarea de hartii pe geam. Ideea care da fiori oricarei persoane platitioare de intretinere la D14 e la sfarsitul paragrafului al doilea si suna sec: „se va pune iarba”.

In anul 2012, iarba a mancat 13 milioane, iar un an mai tarziu, suma a crescut la 18 milioane de lei vechi.  Asadar, vestea realmente infricosotoare, strecurata printre beşteleli, e ca afacerea Panseluta la bloc revine in forta si va matura portofelele locatarilor si in 2015. 

De la „dragi vecini, noi contam”, la „bai, nesimititilor, va ardem”. Cum s-a schimbat foaia odata cu interesul

In urma cu nici 50 de zile, cand escroacele de la Administratie erau in campanie de imagine si aveau nevoie de cat mai multi locatari care sa le sustina ideile revolutionare in lupta cu Primaria, afisele aveau alt ton. Nesimtitii din martie 2015 care au aruncat pe fereastra „tot ce le prisoseste prin apartamente” erau, in februarie 2015, „dragii nostri vecini impreuna cu care vrem un trai decent„.

Aleea Lunguletu bloc nou

Dragi, scumpi si iubiti vecini. Invitatie mieroasa din februarie

Pentru un exemplu practic de cameleonism, ipocrizie, si cinism, comparati tonul si modul de adresare din cele doua afise. Ele sunt scrise de aceleasi persoane pentru aceiasi destinatari, la nici o luna si jumatate distanta unul de celalalt.

Anunțuri

Un comentariu

  1. […] afacerea „Maturica” curata, dintr-un foc, 15,5 milioane de lei vechi din portofelele locatarilor, avertizam ca […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: