Tunul anului 2015: repartitoare si apometre

contoare apa inlocuireIspita comisioanelor de 20% din megacontractul de inlocuire a mii de apometre si mii  de repartitoare la pachet nu le da pace snapanilor din Administratia blocului D14. Un contract gigantic incredintat aceleiasi firme e Nirvana şpăgarilor. Caci cuantumul comisionului e direct proportional cu anvergura afacerii puse in brate firmei castigatoare. Drept bonus, firma partenera aleasa primeste cadou si exclusivitate pe montaj, mentenanta si tarife exploatare, plus dobanda pentru rate! Cum sa nu faci orice pentru a incheia un contract in valoare de 6 miliarde de lei vechi, intins pe 3-5 ani? Cum sa nu-l pui pe ordinea de zi a tuturor Adunarilor Generale ale Asociatiei de Proprietari? Cum sa nu salivezi la ideea ca l-ai putea semna chiar tu, incasand parandaratul de o cincime din vanzari?

Desi fostul Presedinte Stanica Popescu si-a descoperit boala politicienienilor exact dupa ce a ratat impunerea inlocuirii tuturor contoarelor INDIVIDUALE de apa si a tuturor repartitoarelor cu aceeasi firma, urmasele lui nu se lasa. Presedintele Cristina Necula, administratoarea Mariana Badiu si grupusculul de complici din Comitetul executiv ii duc stindardul mai departe. Observati si perfidia cu care Tunul anului 2015 e introdus pe ordinea de zi a sedintei: „prezentare oferte” pentru ceva ce exista deja si functioneaza!

convocator adunare generala

Convocare Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari Bl D14. Reconvocare in 25 aprilie, ora 11

Repartitoarele garantate 10 ani, la gunoi. Platiti altele noi!

Bateriile actualelor repartitoare sunt garantate 10 ani, ceea ce inseamna ca durata de viata a aparatelor existente e departe de a se fi incheiat! Aici este prospectul repartitoarelor ReCoterm, care echipeaza caloriferele blocului D14. In dreapta sus, scrie exact asa:

„Bateria din componenta repartitorului asigurã functionarea pentru minim 10 ani.”

Daca producatorul s-a gandit sa echipeze calorimetrul cu o baterie garantata 10 ani, cam cat timp credeti ca e valid repartitorul?! Exact, minimum 10 ani. Dupa care … i se inlocuieste bateria. Ca doar nu schimbi masina cand cedeaza acumulatorul, nu?! Asadar, actualele repartitoare mai au ani buni de functionare optima inainte de a putea fi considerate invechite. Calorimetrele deja platite si montate au trecut anual prin verificarea firmei Capital SRL, fara ca nimeni sa sesizeze ca s-ar fi stricat cu toatele simultan, deci ar trebui inlocuite in proportie de 100%. Dar, oare trebuie inlocuite daca functioneaza? Raspunsul apartine fiecarui proprietar in parte si e o chestiune de alegere indidividuala care nu poate fi supusa la vot. 

FAPR: repartitoarele nu pot fi impuse! Decizia apartine fiecarui proprietar in parte

Cum scapi de repartitoare caldura

Comunicat oficial Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania. Sursa: site FAPR

Aveti mai sus pozitia oficiala a Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR) cu privire la repartitoarele de costuri (numite si calorimetre). Remarcati partea cu „Asociatia si conducerea Asociatiei de Proprietari nu au nicio responsabilitate si niciun fel de putere in aceasta problema„. Ei, si ce daca n-au nici o putere legala? Si-o dau singuri intr-o sedinta intre ei si ai lor, prin inducerea in eroare a locatarilor si prezentarea mincinoasa a repartitoarelor si apometrelor ca tinand de proprietatea comuna! Altfel, de unde sa faca comisioane?

Despre smecheria cu repartitoarele puteti citi chiar pe site-ul oficial al Federatiei Asociatiilor de Proprietari: Adevarul despre repartitoare – inselaciune si contracte nule.

Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor

Mariana Badiu AdministratoareDupa cum certifica insasi Federatia Asociatiilor de Proprietari (FAPR) in documentul de mai sus Decizia unui proprietar pentru ceea ce face in interiorul apartamentului său nu poate fi inlocuita cu hotarari ale adunarii generale ori cu decizii ale comitetului executiv. Nici repartitoarele si nici apometrele (care sunt contoare pasante individuale de apartament) NU sunt proprietate comuna. Ca atare, nici Administratia blocului si nici Adunarea Generala nu au competenta legala de a se pronunta asupra acestor aspecte. Pe romaneste spus, n-au dreptul sa decida prin vot ce lucrari faci tu la tine in casa, cand anume si cu ce firma!

Impunerea „de la centru” (sub pretextul unui vot in Adunarea Generala) a schimbarii unor bunuri individuale, pe cheltuiala fiecarui proprietar in parte, reprezinta infractiunea abuz in serviciu, intrucat cauzeaza o paguba materiala certa persoanelor fizice proprietari in blocul D14, iar administratorul de bloc are calitatea de functionar care presteaza un serviciu public. Valoarea prejudiciului material e egala cu cheltuielile suplimentare (peste 10 milioane / apartament cu tot cu costuri de citire si calcul ulterioare montarii) bagate pe gat cu aceasta ocazie, cu firma cu tot. Mai grav, impunerea prin decizia Asociatiei a cumpararii de bunuri individuale de la o anumita firma (si nu de pe piata libera) reprezinta o practica anticoncurentiala interzisa (vanzare nesolicitata), cu iz puternic de trafic de influenta si inselaciune.

De unde vine disperarea de a impune repartitoare noi? De ce musai cu unde radio?

Problema e ca tot mai numerosi blocatari s-au prins deja ca daca pui repartitoare de costuri platesti din ce in ce mai mult. Nu doar pe Aleea Lunguletu, ci la toate blocurile din tara se intampla asta! Asadar, 2015 poate fi ultimul tren pentru a forta semnarea unui nou contract multi-anual pentru repartitoare cu transmisie radio si radiatii electromagnetice, mai scumpe, toxice si mai greu de intretinut

 

Tocmai cand Protectia Consumatorului a cerut scoaterea in afara legii a repartitoarelor, sefii Asociatiei Bl. D14 din Aleea Lunguletu 6 vor sa parafeze o noua afacere pentru … alte repartitoare, mai scumpe. Repejor, pana nu-s interzise prin lege si dispare sursa de capatuiala.

In cat timp isi scoate banii un apometru nou?

pret apometreContoarele individuale de apa, pe care fiecare proprietar le-a platit deja si care functioneaza, nu sunt idealul preciziei. Insa, diferentele de citire sunt inerente si vor exista intotdeauna, chiar daca inlocuiesti aparatura de masura in fiecare trimestru. Pentru ca nu s-au inventat aparate cu erori zero la fiecare citire! Mai mult, calitatea precara a apei din retea (rugina, suspensii, bule de aer) determina in mod natural diferente de 20%-30% intre suma consumurilor apometrelor individuale si contorul de la baza blocului). Presupunand ca diferentele de citire ar fi zero (ceea ce e imposibil in viata reala), la o pierdere actuala medie de 3 lei pe luna de caciula, costul a patru apometre simple, fara telecitire (aprox. 200 de lei) se amortizeaza in 67 de luni calendaristice, adica peste mai mult de 5 ani si jumatate. La sase apometre simple, avem minim 300 de lei cheltuiti aiurea si 100 de luni calendaristice (mai mult de 8 ani) de asteptat pana cand investitia sa-si merite banii, daca pierderile vor fi nule in fiecare dintre cele 100 de luni! Ceea ce nu se va intampla. Nu mai punem la socoteala deranjul manoperei, pretul racordurilor, al conectorilor, mizeria lasata de mesteri, daunele colaterale (ar putea fi necesara spargerea faiantei sau a peretelui), cheltuielile suplimentare in caz ca vor exista scurgeri de apa dupa montare, cheltuielile suplimentare daca robinetele de trecere sunt uzate si trebuie inlocuite, pretul materialelor si manoperei extra cand noile apometre nu sunt identice ca montaj si dimensiune cu cele existente etc. 

Efectele expunerii organismului uman la radiatiile radio emise de apometrele cu telecitire (transmisie radio)

Fara comentarii:

Sanatate, zic!

Anunțuri

28 comentarii

 1. La mine in casa nu intra picior de mester! Cum sa hotarasca la sedinta blocului ce trebuie sa cumparam noi, ce lucrari sa ne facem in casa si de la ce firmulita????
  Ma mir ca nu ma obliga sa=mi schimb termopanele cu oamenii dictati de ei sau sa-mi pun gresie rosie in baie ca asa a votat adunarea generala a lui peste prajit!

  1. Ikem, nu le da idei, ca astia ar fi in stare sa voteze si asa ceva! Iti face Mariana Badiu o selectie de oferte la gresie cu plata in 14 rate de n-ai mai vazut! Vine si Necula cu niste termopane Made in China, platibile in 3 ani cu dobanda, super-oferta si te trezesti cu lucratorii la usa!

 2. Marele Gonzo · · Răspunde

  Azi, 25 aprilie 2015, s-a doborit din nou la blocul D14 recordul mondial de imbecilitate, la adunarea generala.. Absolut halucinant. Intre administratie si proprietari are loc urmatorul dialog:
  Predinta Necula: Mai bine nu votam azi. Doar discutam oferta.
  Javrele imbecile din bloc D14: Ba nu , hai sa votam acum.Noi sintem adunarea generala si avem puterea. Ce, am venit degeaba pina,aici?
  Presedinta Necula: Varianta cu telecitire e de doua ori mai scumpa si nu se merita. Eu zic sa alegem varianta standard.
  Javrele imbecile din bloc d 14:Votam varianta cu telecitire.
  Eu am sa contactez un post de televiziune pentru a le acorda titlul mondial la imbecilitate.Cu coronitza.
  Ati reusit performanta incredibila de a fi mai javre si mai imbecili pina si decit administratia bloc D14

  1. Facem pariu ca imbecilii de care zici habar n-au cum functioneaza, de fapt, aparatura cu „telecitire”? Pariem ca daca le-ar traduce careva lista de simptome, s-ar ca.a pe ei si ar da fuga la doctor? Dupa care, la intoarcere, ar crapa cu ranga toate repartitoarele si apometrele care emit vreo forma de unda electromagnetica?!

   Totusi, sunt si doua vesti bune:
   1) idiotii pricep din limba engleza doar cuvintele „corner”, „offside” si „penalty”. Deci, n-or sa inteleaga neam riscurile expunerii simultane a organismului la aproape zece surse noi care emit non-stop radiatii RF, surse distribuite pe o suprafata extrem de redusa;
   2) tot mai multe apartamente din blocul D14 se vor elibera pe cale naturala.

   Vestea proasta e ca termenul „cancer” suna identic si in romana.

  2. Participant · · Răspunde

   Marele gonzo, ultima parte n-a fost chiar cum povestesti tu.
   S-a intrebat „cine e importiva telecitirii la apometre?” si au ridicat mana vreo 3-4. Dupa care nu s-a mai pus la vot NIMIC, nici o alta varianta. Adica noi astia care suntem IMPOTRIVA SCHIMBARII APOMETRELOR in general (nu doar a telecitirii) n-am votat impotriva atunci, deoarece s-a supus la vot doar modulul radio, nu si schimbarea apometrelor in ansamblu.
   Daca or sa zica ca s-a votat inlocuirea apometrelor, e fals.

 3. Marele Gonzo · · Răspunde

  Iti vei schimba aceasta opinie pe data de 10 mai cind primele rate la apometrele si repartitoarele cancerigene vor fi afisate la avizier.
  Dupa care iti poti lua inregistrarea video cu sedinta si du-te la tanti Badiu la administratie sa ii zici ca nu s-a votat.O sa iti rida in nas.
  Dihorul asta imputit de Mariana Badiu o prinzi cu mina la tine in portofel si iti spune ca ai halucinatii si cheama politia

 4. […] perioada urmatoare, vom analiza pas cu pas si cifra cu cifra Tunul anului 2015. Vom demonstra cum au fost prezentate tendentios ofertele firmelor concurente si cum valoarea […]

 5. […] respectivelor cheltuieli: lifturi, camere video, interfoane, verificari aragazuri, apometre, calorimetre cu radiatii electromagnetice […]

 6. […] ca fufele din conducerea Asociatiei obliga locatarii la cheltuieli impovaratoare inutile, impuse ilegal, pentru inlocuirea unor aparate functionale cu altele noi, dar, in goana lor lacoma dupa […]

 7. alfonso de la discoteca · · Răspunde

  Acest site ,desi foarte util si bine realizat,are tendinta de a se concentra prea mult pe maruntisuri si ca urmare nu prea mai vede padurea din cauza copacilor.
  Hai sa va dau eu o lista cu marile tunuri:
  1. In vara anului 2011 se tripleaza brusc cheltuielile administrative ,de la 50 la 150 de milioane de lei vechi pe luna. Dat fiind ca nici numarul de angajati si nici salariile nu au fost marite,se subintelege in buzunarul cui a intrat diferenta de bani. Mai exact ,60 de mii de euro in perioada 2011-2013 si 30 de mii de euro in pewrioada 2013-prezent. Dat fiind ca in anul 2013 a inceput sa se faca tam-tam pe chestia asta au redus cheltuielile adsministrative , raminind o crestere de ,,doar’ 100 la suta. Dar, dupa cum veti vedea mai jos, escroacele si-au scos pirleala cu alte cresteri.
  2.Penalitatile. In perioada 2011-2015 asociatia de proprietari a incasat lunar 5-6 mii de euro de lei de penalitati de la proprietari, platind la furnizori penalitati de doar 2-3 sute de lei lunar.Diferenta de bani adica 60-70 de mii de lei in acesti 4 ani a fost bagata in buzunarul celor din administratia blocului. Ceea ce este ilegal, deoarece surplusul ramas din penalitati poate fi cheltuit doar pentru reparatii si investitii pe partile comune ale blocului. Aratati-mi mie REPARATII SI INVESTITII DE 2-3 MILIARDE DE LEI VECHI LA PARTILE COMUNE ALE BLOCULUI IN ULTIMII 4 ANI CU BANI PROVENITI DIN PENALITATI SI LE MANINC.Le dau cu sare si piper si le maninc.
  3.Calcularea metrului cub de apa calda vara la acelasi pret ca cel care este iarna.Prin aceasta escrocherie s-au delapidat inca niste zeci de mii de euro
  4.Dublarea cheltuielilor pe scara, in toamna anului 2014. Dat fiind ca nu exista nici un motiv pentru aceasta dublare, e clar ca a fost folosita pentru a mai stinge din ,,pierderile de furaciuni” la cheltuielile administrative. Estimat pina in prezent-frauda de circa 3mii de euro
  5.Impunerea in ianuarie 2014 a unei sume suplimentare de 180 de lei la factura lunara,sub titulatura foarte ambigua de ,,lift nou”.Asta pe linga sumele impuse pentru ,,lift vechi’ si ,,rata lift nou” , in aceeasi luna. Inmultit cu aproximativ 400 de apartamente inseamna o delapidare de circa 17 mii de euro.
  6.In toamna anului 2013 se majoreaza cu 20% ratele la lift pentru apartamentele de 3 camere.Prin aceasta escrocherie s-au delapidat circa 10 mii de euro.
  7.Impunerea sumei de 50 de lei pe apartament in luna iulie 2014 ,din nou sub titulatura de ,,lift nou. Prin aceasta escrocherie s-au delapidat 5 mii de euro. Se banuieste ca aceasta suma a fost ,,bonusul” de retragere al canaliei de Stanica Popescu, presedintele demisionar.
  8.Dublarea taxei de serviciu exploatare pentru repartitoare in toamna anului 2014, desi contractul a ramas nemodificat. Prin aceasta gainarie s-au delapidat pina in prezent circa 1500 de euro.

  Deci, draga website bloc D14 furaciuni la bloc, astea de mai sus sint parca mai ,,subiecte” decit suprapretul la tipizate, amenda de 1200 de lei pentru mucuri de tigara in jurul scarii, cartela RATB cumparata din banii blocului si alte mizerii din astea. Nu ca nu ar fi tot bani.Sau ca ar trebui sa le cumparam noi acestor mahalagioaice haine de blana din banii nostri.

  1. Pai nu putem scrie noi cat pot ele sa fure! 😛 Cum sa tii pasul cu toate furaciunile, smenurile, invartelile si tunurile?! Sunt prea multe si prea dese, ar dura enorm documentarea!
   De altfel, sunt foarte interesante remarcile tale. Acest site se numeste „Fraude la bloc, cu acte„. Am explicat aici ce inseamna asta. Publicam doar ceea ce are minimum trei surse in spate si/sau poate fi dovedit prin atasarea de documente. In caz contrar, oricat de suculent ar fi un subiect, nu-l putem trata pana nu avem probele concrete din care sa rezulte concluzia articolului. Chestie de respect pt. cititori.

   In vara anului 2011 se tripleaza brusc cheltuielile administrative ,de la 50 la 150 de milioane de lei vechi pe luna. Dat fiind ca nici numarul de angajati si nici salariile nu au fost marite,se subintelege in buzunarul cui a intrat diferenta de bani.

   Aici te-as contrazice. Salariile Administratiei blocului s-au triplat. Deci e clar in ce buzunare au intrat banii.

   Hai sa va dau eu o lista cu marile tunuri:

   GIGAcontractul cu Capital SRL pt. apometre cu radiatii si repartitoare cu emisii electromagnetice este de departe cel mai mare si penal tun de pana acum. Oricat am invarti-o, nu s-a incercat niciodata o magarie mai ilicita, o inselatorie mai flagranta. Pana si la lifturi au avut ceva mai multa acoperire.

 8. alfonso · · Răspunde

  Am de adus o rectificare la postarea de mai sus. Penalitatile lunare din 2011 pina in prezent sint de 5-6 mii de lei lunar, nu euro. Scuze.

 9. […] cu care Mariana Badiu, Cristina Necula, Sanda Iancu si compania de comitet incearca sa-si acopere Tunul Anului 2015. Mai jos, contractul si raspunsul juristului primit prin e-mail, exact asa cum ne-a […]

 10. alfonso de la discoteca · · Răspunde

  Nu aveti suficiente probe?
  Pai mergeti la furnizorii de utilitati si intrebati-i citi bani au primit de la bloc D14 ca penalitati in ultimii 4 ani. Va zic eu, maxim 3 mii de euro. Dupa aia mergeti la administratia bloc D14 si verificati citi bani au incasat de la proprietari ca penalitati in aceeasi perioada. Va zic tot eu, circa 70 de mii de euro. Unde este diferenta de bani? Mergeti la ANAF si intrebati-i cit au primit in contributii sociale de pentru angajatii bloc D14, dupa care verificati citi bani au fost impusi proprietarilor din bloc pentru acelasi lucru. Exemplul instalatorului e deja celebru, cind el munceste la negru pe 1000 de lei dar e trecut la avizier ca avind salariu de baza 1500 de lei si contributii sociale de 1200 de lei. Numai cu asta s-au fraudat 20 de mii de euro in ultimii 4 ani.Si asa mai departe.
  Nu am nevoie de probe ca sa fiu sigur ca 1 plus 1 nu poate face 3, iar 10 minus 2 nici atit.
  In privinta cheltuielilor administrative tocmai asta e chestia, ca in 2011 cind s-au triplat, nu a avut loc nici o majorare salariala. Asta s-a intimplat abia doi ani mai tirziu.Ce fel de majorare salariala a fost ,am precizat mai sus.
  In vara anului 2011 Stanica Popescu si Boca Mihaela au fost intrebati pe ce dau 150 de milioane de lei vechi pe luna cheltuieli administrative la care au raspuns,,Nu stim sigur, s-ar putea sa fie comisionul pentru CEC”
  Ce poti sa mai comentezi la asa ceva? Bun venit la administratiile de bloc, paradisul hotilor.

 11. toloveanu mihaela · · Răspunde

  Am fost astazi sa-mi platesc intretinerea .I- am cerut explicatii , de ce o sa ma puna sa platesc pausal …M-am dus documentata . Nu am fost prea dura , m-a simtit ,si a incercat sa se impuna .Dar nu o sa ma las pacalita ! Am uitat sa-i spun ca am apa calaie , de nici dus nu poti face ….

  1. alfonso de la discoteca · · Răspunde

   Este vina voastra, a oamenilor care locuiesc in bloc D14, ca astfel de laturi imputite administreaza si tilharesc acest bloc. Daca ati avea creier si coloana vertebrala nu am avea asemenea paraziti pe capul nostru.

  2. Am uitat sa-i spun ca am apa calaie , de nici dus nu poti face.

   Pai da, ca asta-i prioritatea, sa bagi milioane in aparatura pt. masurarea unui serviciu de rahat in loc sa imbunatatesti serviciul! Ce sa masoare super-apometrele tele radio, apa calda care NU curge sau pe aia calaie pe care scrie „pneumonie garantat”?!

 12. Marele Gonzo · · Răspunde

  Ma intreb daca au strins macar 50 de semnaturi in tot blocul. O sa fie un urias hohot de ris pe acest site cind cretinii o sa vada ca au luat teapa si platesc 18 luni de le vine rau ca sa ii cheme Rahat Ion in loc de Rahat Vasile.

 13. alfonso de la discoteca · · Răspunde

  Cine se ofera sa lea dea vestea prosta retardatilor din D14? Mai exact, legea 121 pe 2014, care obliga asociatiile de proprietari ca pina la 31 decembrie 2016 sa treaca la contorizarea pe orizontala, adica fiecare apartament va avea contor pe palier si va plati apa si caldura direct catre furnizor ca la curentul electric.Asta inseamna ca apometrele si repartitoarele pe care cretinii din bloc si le instaleaza acum vor trebui din nou inlocuite, contorizarea directa pe orizontala neputindu-se face cu acest tip de apometre si repartitoare. Parca vad deja afisele administratiei la începutul anului viitor:,,Dragi natafleti, trebuie sa incheiati din nou contracte individuale, cu furnizorii,si sa va montati din nou apometre si repartitoare, cele noi nu mai sint bune.Cu stima. Escroacele din administratia bloc D14.”‘
  Oricum, aceasta lege da o lovitura mortala borfasilor care fura la asociatiile de proprietari, care vor ramine fara piine,practic. Nu vor mai factura decit gazul si cheltuielile pe scara.
  Mii de multumiri legiuitorilor care au binevoit,pina la urma,sa ne scape de aceste pleosnite.

  1. @alfonso,

   Nimeni. Pentru ca aceasta lege infama nu se aplica eroinelor contemporane, precum este Intaia Femeie a blocului, revolutionarul incercat, diafana prea-iubita de tricolor strajuita (printre tevi cu rahat, dar nu conteaza), inteleapta, frumoasa, independenta si gingasa verticala Prima Doamna a Aleii Lunguletu.

   Poti citi aici un vibrant Omagiu adus EI, un portret al acestei eroine moderne, al carei nume nici macar nu poate fi soptit de banali muritori precum suntem noi. Din inimile tuturor scarilor de bloc, din fibra fiecarei pubele noi, din maruntaiele lifturilor scumpe, ales si miscator OMAGIU vietii EXEMPLARE, de patriotica DARUIRE REVOLUTIONARA pentru cauza SOCIALA, pentru VALORILE PERENE ale blocatarilor si pentru progresul multilateral al Blocului D14 si al intregului CARTIER SECTOR!

   E recomandabil sa citesti textul ridicat in picioare, pentru a cinsti cum se cuvine faptele eroice ale Inaltei Doamne a blocului si sa te bucuri ca ai ocazia, din cand in cand, sa respiri acelasi aer cu Intaia luptatoare pentru binele tutoror, sufletista ca Maica Tereza si darza precum Ecaterina Teodoroiu.

 14. Marele Gonzo · · Răspunde

  Am fost atit de impresionat de articolui respectiv incit am izbucnit in plins si imi curg mucii.
  Propun triplarea salariului acestei eroine Badiu
  Am retinut insa si informatia ca nu stie sa innoate si ii e frica de apa. Mi-a venit o idee.
  Cred ca stiu acum cum sa scap de ea definitiv

  1. Propun triplarea salariului acestei eroine Badiu

   Ar fi a doua triplare a salariilor la Administratia blocului D14 in ultimii ani.

   Am retinut insa si informatia ca nu stie sa innoate si ii e frica de apa. Mi-a venit o idee.

   Idee? Mă, tu vrei s-o bagi la dus zilnic! Criminalule!

   Eu am retinut alta informatie: ca nu stie sa invete si ii e frica de carte. N-am nicio idee, pentru ca nu te pui cu toanta clasei. Are mintea odihnita inca din adolescenta si frustrari acumulate tot de pe atunci.

 15. alfonso de la discoteca · · Răspunde

  Zoaiele comunisto-pupincuriste care se revarsa in respectivul articol nu dovedesc altceva decit ce stim cu totii despre ea: ca e o neispravita cu opt clase care a tras mitza de coada o viatza intreaga si a venit la administratia bloc d14 moarta de foame.La fel ca si Stanica Popescu, Boca Maria si Necula Cristina.

 16. toloveanu mihaela · · Răspunde

  Poate imi spune cineva , cum trebuie sa procedez , in cazul in care vreau sa renunt la apometre si repartitoare ! Sa le las si sa le dau citirile dupa cele vechi ? M-au amenintat , ca ma trec la pausal ! La repartitoare , am inlocuit patru din cinci , le cedase bateria .

  1. Daca vreti sa renuntati de tot la repartitoare, procedati asa cum explica Federatia Asociatiilor de Proprietari aici.

   Daca repartitoarele dvs. functioneaza, de ce sa le schimbati?! Acum 4-5 luni nu le-a verificat chiar firma Capital SRL? Daca atunci citirile erau bune, iar repartioarele in regula, de ce brusc n-ar mai fi luate in considerare? Mai ales ca e vorba despre aceeasi firma, aceleasi calorifere, aceleasi apartamente, aceeasi SET (suprafata echivalenta termic). De ce n-ar fi cititirile valide?

 17. Ce sa mai zic asa suntem noi romanii ca oile si ce este mai trist nimeni nu s-a interesat de impactul pe care il au aceste aparate asupra sanatatii ele sunt montate in incinte inchise apartamentele noastre . Eu am sesizat Ministerul Sanatatii, Institutul de sanatate publica si alte institutii abilitate in acest sens . Unele au raspuns ca este in responsabilitatea lor, unii s-au speriat intrucat si-au montat si ei asemenea aparate in apartament si mi-au multumit ca le-am atras atentia asupra acestui aspect. V a dati seama in ce tara traim si cine suntem. Traim intr-o tara in care salbaticia capitalismului gresit inteles conteaza doar profitul si nimic mai mult. Sper ca multiplele mele sesizari sa produca ceva valuri si medicii alaturi de alte autoritati sa se trezeasca la realitate. Oricum pentru ce ni se intampla tot noi suntem de vina.

 18. Dna( Dnul) Arelia, va rog frumos sa Spune-ți , ce răspuns ați primit de la autorități , cu privire la aceste unde radio la repartitoare ? Sunt foarte interesată de acest subiect , întrucât si la mine in bloc, vecinii au montat si fac presiuni sa le înlocuim si noi tot cu unde radio . Mulțumesc !

 19. Trecand peste plastica articolului si a comentariilor deopotriva eu nu va inteleg. Daca pui mana serios si citesti legislatia lucrurile sunt clare
  1. Nu te poate obliga nici Donald Împăratul sa pui repartitoare de caldura . Dar suporti consecintele Normelor ANRSC respectiv caldura se va calcula pe suprafata termica echivalenta. Practic caldura ta se va calcula ca si cum ai caloriferele deschise de cand se da drumul la caldura pana cand se opreste . Ai dreptul sa te depransezi total sau partial dar pe caloriferele ramase e bine sa pui repartitor. Daca te debransezi tot vei plati caldura din coloanele care traverseaza apartamentul . Exista si pentru asta solutie legala dar… se presupune ca Asociatiile ar fi conduse de oameni inteligenti si de buna credinta si ar fi locuite de oameni….
  2. Tot ANRSC a stipulat in normele lor ca repartitoarele trebuie sa fie de acelasi tip dar asta nu se refera la citire – radio sau vizuala – ci la parametri de precizie . Tot ANRSC a stipulat ca operatiile de citire si calcul pot fi facute la nivel de brasament de o firma . Asta înseamna ca puteti sa aveti cate un contract de citire / calcul pe fiecare scara
  Referitor la recomandarea Federatiei Asociatiei – este depasita dpdv legal si neaplicabila in prezent ….. A avut grija ANRSC sa dea de mancare la firmele de instalatori . Pe termen mediu ganditi-va sa va debransati si sa va incalziti electric – centrala electrica sau inverter aer apa. E adevarat va costa initial 5000-7000 ron pentru o suprafata de 60-80 mp dar se va amortiza in 10 ani
  3. In ce priveste legea 121 din 2014 nu este aplicabila dpdv tehnic pentru 80% din asociațiile de proprietari
  4 In curand va paste problema detectoarelor de gaz ! Documentați-va sa nu ajunge-ti iar sa fiti scriitori iscusiți si propietari pacaliti
  5. Refuzul repetat de a pune la dispozitia membrilor asociatiei a oricarui document al asociatiei poate fi considerata fapta penala in functie de circumstante. Solicitati in scris accesul la documente si explicatii dupa caz . Acceptati doar inscrisuri nu vorbe la colt de casierie Apelati la Politia Locala ca sa existe o terta persoana care sa constate solicitarea si refuzul . Apelati la un avocat sau procuror dupa caz daca Gigeii au tupeu mare si mintea mica

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: