Totul pe cartea comisionului de 10 mii de €

Contractul de repartizare a consumului de energie termica dintre Asociatie si firma Capital SRL expira peste doar un an. Numai din rezilierea lui anticipata, locatarii blocului D14 pierd peste un sfert de miliard de lei vechi (aproape 27 de mii RON), iar compania Capital castiga aceeasi suma. Fara a presta nimic. Administratia vrea sa plateasca, din buzunarul proprietarilor, penalitatile de reziliere anticipata pentru a incheia un nou contract, pe 3 ani, cu aceeasi firma, pentru acelasi serviciu. Doar ca mai scump.

Cate apometre si cate repartitoare trebuie sa vanda URGENT conducerea blocului pentru a incasa comisioanele

Nerabdarea de a rupe anticipat un contract pe 10 ani, care expira oricum la anul, are doua cauze. Pe de-o parte, „partenerii” de la Capital SRL nu vor sa rateze despagubirile de reziliere unilaterala pe care blocul D14 le datoreaza, daca denunta conventia in 2015. Caci in 2016, contractul se incheie fara penalitati si obligatii pentru parti, iar repartitoarele ar putea fi interzise.

Pe de alta parte, oferta (de) Capital pentru colaboratorii din Administratie are conditii draconice: Mariana Badiu, Cristina Necula, Sanda Iancu si compania de comitet trebuie sa vanda minimum 1600 de repartitoare si minimum 1500 de contoare de apa, plus serviciul de telecitire repartitoare pe 36 de luni, in valoare de mininum 4160 RON pe luna (2,6RON pe repartitor X 1600 bucati), plus serviciul de telecitire apometre pe 36 luni, care costa minimum 54.000 RON, adica peste jumatate de miliard de lei vechi (1 leu pe contor X 1500 bucati X 36 de luni) pana pe 31 mai 2015. Dupa … oferta zboara, iar spaga uriasa trebuie renegociata.

comision vanzare apometre repartitoare

Graba face treaba.

S-au transformat in agenti de vanzari ai firmei Capital!

Mariana Badiu, Cristina Necula Despre stransa relatie de amicitie cu beneficii mutuale dintre Administratia blocului D14 si firma Capital SRL (CUI/CIF 12827819,  J16/161/2000) am tot povestit. In 2014, sefii Asociatiei au falsificat votul din Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari doar pentru a impune un contract cu … firma Capital. In ultimii 8 ani, robinetul de capital a varsat anual 350 de milioane lei vechi din buzunarele proprietarilor blocului inspre conturile companiei. Pentru un calcul tabelar. Am aratat ca beneficiarul direct al lectiei de prosteala era tot societatea Capital, prietena ţiitoarelor de stampila din Aleea Lunguletu nr. 6.

Primavara lui 2015 aduce apogeul traficului de influenta lobby-ului facut firmei Capital de stapanele Asociatiei. Cucoanele din conducere actioneaza ca agenti de vanzari pentru compania de apometre si repartitoare, incluzand in Bugetul de de venituri si cheltuieli 2015, cu de la sine putere, oferta firmei Capital SRL, inainte ca ea sa fi fost discutata de Adunarea Generala! Adica au bugetat contractul la cheltuieli ca si cand el ar fi fost deja semnat si parafat, producand efecte!

Conform Bugetului pe anul in curs, 151.100 RON (adica peste 1 miliard si jumatate lei vechi, echivalent a 34.186 EURO) ar trebui sa scoata din portofel locatarii din D14, numai in urmatoarele 8 luni, doar pentru apometrele (74.400 RON) si repartitoarele (76.700 RON) bagate pe gat de conducerea blocului. Fara a lua in considerare penalitatile de reziliere anticipata si cheltuielile de citire, exploatare si calcul. Ce ziceti, merita intermediarii afacerii un comision de 20% din valoarea vanzarii si a tarifelor ulterioare, facturate de prestator?

Cum functioneaza sistemul de comisioane pentru sefii de Asociatiei de Proprietari

pericole sanatate contoare telecitire

Sanatate curata!

Smecheria prin care reprezentantii Asociatiei de Proprietari castiga comisioane substantiale de la firma care primeste contractul nu-i vreo noutate. Nici n-a fost inventata la D14. Si prin alte locuri se intampla la fel, doar ca premiile in bani sunt mai mici. La Botosani, spre exemplu, firmele de apometre au contracte de colaborare oficiale cu sefii de Asociatii. Acestia, pentru comisionul de 15-20% pe care il primesc, determina proprietarii de apartamente sa opteze pentru firma respectiva si sa contracteze bunurile si lucrarea. Se ajunge astfel ca, pe acelasi contract, presedintele Asociatiei sa semneze de doua ori: odata ca reprezentant al beneficiarului si a doua oara drept colaborator al firmei prestatoare. Detalii aici.

Desigur, exemplul de la Botosani e varianta primitiva. La Bucuresti, afacerea cu apometre si repartitoare se face mai subtil, pe hartii separate. Sau asa. Mecanismul este, insa, acelasi: comision procentual din valoarea totala a contractului

Culmea afacerilor: platesti penalitati de reziliere ca sa semnezi apoi cu aceeasi firma, la bani mai multi, pentru acelasi serviciu

repartitoare costuri Capital SRLIti sta ceasul vazand cat de paguboasa e manevra cu apometre si repartitoare a hotomanilor de la Administratie! Pentru ruperea contractului actual cu Capital SRL, locatarii vor plati jumatate din valoarea contractului pentru perioada 2015-2016. Conform calculelor lunare, asta inseamna cam 2.240 RON pe luna * 12 luni = 26.880 RON penalitati. Aproape 270 de milioane lei vechi de platit. Dupa care Asociatia semneaza, tot cu Capital SRL, o conventie pe 3 ani, care presupune si achizitia de echipamente noi, nu doar calculul, drept care e mult mai costisitor pentru platitorii de intretinere, locatarii.

E ca si cand tu ai avea un abonament de 20 € la Orange, care expira peste o saptamana. In penultima zi l-ai inchide, ai plati penalitati de reziliere anticipata, apoi, in aceeasi zi, ai contracta un abonament de 44 €, tot de la Orange, plus vreo doua telefoane la pret intreg, in rate cu dobanda. Super-afacere, nu?

In perioada urmatoare, vom analiza pas cu pas si cifra cu cifra Tunul anului 2015. Vom demonstra cum au fost prezentate tendentios ofertele firmelor concurente si cum valoarea pierderilor de apa a fost umflata de 10 ori doar pentru a justifica nevoia imperioasa de bate palma cu Capital SRL pe repede inainte.

Anunțuri

5 comentarii

 1. Marele Gonzo · · Răspunde

  Pacat ca nu e tanti Badiu prin zona sa va puna la punct. Parca o aud: ,,Nu reziliem nici un contract. Nici macar nu avem contract cu firma Capital. Sinteti nebuni…”
  Indiferent de detaliile problemei, toata chestia e o absurditate juridica si o ilegalitate pentru ca Asociatia nu are dreptul sa impuna proprietarilor instalarea sau scoaterea repartitoarelor si apometrelor deoarece apartamentele nu stint incluse in partile comune ale blocului. Ca urmare nu poate nici sa impuna plata ratelor. Totul este OPTIONAL. Asociatia are dreptul de a incheia in contract -cadru cu firma, dar instalarea echipamentelor si plata sint chestiuni care se discuta individual, intre fiecare proprietar si firma.

  1. Pacat ca nu e tanti Badiu prin zona sa va puna la punct.

   Aici gresesti. E in zona aproape zilnic, uneori viziteaza site-ul chiar de mai multe ori pe zi. Insa nu pune la punct pe nimeni pentru ca Domnia sa comunica doar cu publicul ei. Caci, in opinia stapanei Mariana Badiu, cititorii sunt, citez, „niste fraieri internauti”.

   toata chestia e o absurditate juridica si o ilegalitate pentru ca Asociatia nu are dreptul sa impuna proprietarilor instalarea sau scoaterea repartitoarelor si apometrelor deoarece apartamentele nu stint incluse in partile comune ale blocului. Ca urmare nu poate nici sa impuna plata ratelor. Totul este OPTIONAL.

   Corect. De aceea, includerea apometrelor si repartitoarelor la cheltuieli comune in Bugetul Asociatiei e nelegala. E un abuz indiscutabil pentru ca nici contoarele de apa, nici calorimetrele nu tin de proprietatea comuna. Asta sustine si Federatia Asociatiilor de Proprietari aici.

 2. Marele Gonzo · · Răspunde

  Ca sa inteleaga foarte bine si cei neavizati, toata aceasta mizerie administrativa e ceva de genul: Asociatia bloc D14 convoaca adunarea generala(care e un fel de Ali Baba si cei 40 de retardati) in 25 aprilie pentru a discuta oferta de inlocuire televizoare si frigidere in apartamente. Administratia, care stie ca e illegal, nu supune chestia respectiva la vot,doar o include in discutii. Dar retardatii din bloc sar in sus: nu, vrem sa votam!!!. Dar televizoarele si frigiderele sa fie de la Flanco. Dar ce televizoare si frigidere vreti sa cumparati retardatilor,1000 de lei sau la 2000 de lei? La care oligofrenii raspund categoric: cele de 2000 de lei. Dupa care voteaza si proiectul trece. Dar sint atit de inculti si de imbecili ca nici unul din ei nu isi da seama ca proiectul e illegal, Asociatia nu are dreptul de a obliga proprietarii sa isi cumpere televizoare si frigidere noi. Pentru ca, in fond, nu e nici o diferenta intre a-ti cumpara un frigider sau un repartitor. In ambele cazuri, e treaba ta si numai a ta.
  Bloc d14, aleea lunguletu- locul unde s-a rasturnat carutza cu prosti.

 3. Eu nu inteleg cum pot unii parinti sa-si expuna BENEVOL copiii la radiatii in propriul camin.
  http://www.mcs-aware.org/electro-sensitivity/203-smart-meters-affect-children

  Ignoranta nu mai e o scuza in ziua de azi, cand internetul ofera suficienta informatie despre cum afecteaza retelele de contoare „inteligente” sanatatea si dezvoltarea celor mici.

 4. […] firmei Capital SRL, partenerul de comisioane al conducerii Administratiei si marele beneficiar al contractului de miliarde pentru apometre radio, repartitoare cu telecitire si exploatare, scrie fix […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: