Tunul anului 2016: reparatii de 126 mii RON

Matematica fraudei

Sa facem un test rapid de aritmetica triviala. Se da urmatorul enunt: ”s-a aprobat strangerea fondului de reparatii, dupa cum urmeaza: 30 de lei / apart. 3 camere, 25 de lei apart. 2 camere”.

Locuiesti in blocul D14 de pe Aleea Lunguletu nr. 6. Sa se calculeze:

a) cati bani vei plati in total daca locuiesti intr-un apartament de 3 camere si

b) cati lei vei scoate din buzunar in total daca stai intr-un apartament de 2 camere.

Sursa testului:

cum minte administratia Aleea Lunguletu 6

Document redactat si semnat de presedintele Asociatiei, Cristina Necula, intitulat „extras din Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari”

30 RON = 360 RON si 25 RON = 300 RON. Cu 1100% mai scump decat au afisat, mintind cu nerusinare

Daca ai raspuns 30 de lei la prima intrebare si 25 de lei la cea de-a doua, esti fraier. Ai picat testul! S-a intamplat asta pentru ca aritmetica, logica si corectitudinea sunt suspendate in blocul D14. Pur si simplu, nu se aplica. In blocul D14, se minte cu nonsalanta, chiar si in scris. La D14, cand Administratia scrie ca ai de dat 30 de lei, de fapt, iti ia 360 de lei, esalonat pe 12 luni. Daca scrie ca mai trebuie sa platesti 25 de lei pe langa intretinerea curenta, de fapt, te taxeaza cu inca 300 de lei.

Iata lista de plata a lunii iulie 2016:

Fonduri reparatii

Fondul de reparatii reloaded

Fondul „de reparatii” incasat in luna precedenta e din nou scadent, in acelasi cuantum. Poveste care se va repeta, luna de luna, pana anul viitor pe vremea asta. De ce n-au scris hotomanele Necula, Badiu si compania, de la inceput, suma reala pe care o storc de la proprietari? Citeste Ghidul furaciunilor la Asociatia de Proprietari si vei intelege.

Inca 1,26 mld lei vechi (126,4 mii lei noi) la discretia escroacelor. De „reparatii”

99% dintre unitatile locative din blocul D14 sunt apartamente de 2 si 3 camere, distribuite egal. Sunt 383 de apartamente, fiecare fiind taxat in plus, in medie, cu 27,5 lei pe luna X 12 luni = 330 RON de apartament in total.

330 RON X 383 apartamente = 126.390 RON. Sau un miliard si aproape 400 de milioane de lei vechi. Asta e dimensiunea fondului suplimentar pe care si l-au facut cadou muierile din Administratie, in „unanimitatea” celor 7,5% de proprietari carora le-au spus povestea cu 30 de lei la 3 camere, respectiv 25 de lei la 2 camere.

Prosteala de gradinita

Mariana BadiuLuati un copilas de gradinita si spuneti-i ca, pentru ca n-a fost cuminte, luna aceasta mami a hotarat sa-i confiste 30 de bomboane ca sa le dea Zgripturoaicelor. Luna urmatoare, pac, inca 30 bomboane la Zgripturoaice, fara nicio explicatie sau justificare. Timp de un an de zile, repetati lunar gestul. Credeti ca ala mic o sa accepte si nu-si va da seama ca-l mintiti, ca-i inselati increderea, ca-l luati de fraier?

Ei bine, in D14 prosteala de acest nivel (inca) se practica!

Anunțuri

5 comentarii

 1. Cica fondul se constituie in vederea reparatiilor urmare a reabilitarii termice a blocului, ex zugravire casa scarilor, inlocuire distributie AR subsol (celelalte distributii fiind inlocuite la reabilitarea termica), etc . Dupa stiinta mea astfel de cheltuieli se repartizeaza pe cota indiviza. Mai mult, exista o diferenta semnificativa de stare intre cele 9 scari, unele avand inlocuita distributia AR cu PE, zugraveli refacute, etc. Sumele rotunde mentionate mai sus „bat la ochi” ca fiind o alocare ilegala si netinand cont de starea concreta din teren. Pare mai mult un demers de genu’ „ sa manace si gura noastra ceva” in urma unui eveniment major ca cel de reabilitare termica.

  1. Cica fondul se constituie in vederea reparatiilor urmare a reabilitarii termice a blocului

   Pana acum, reabilitarea termica era asteptata mai ceva ca Mantuirea. Acum aflam ca reabilitarea termica mai mult a stricat decat a reparat si ca ne trebuie un fond suplimentar ca sa reparam ce a stricat Sfanta Reabilitare! Dupa care vom strange niste bani ca sa reparam ce am stricat cand am reparat ce stricase reabilitarea. Never ending story.

   Pare mai mult un demers de genu’ „ sa manace si gura noastra ceva” in urma unui eveniment major ca cel de reabilitare termica.

   Exact. Dar speram ca au mancat gurile lor destul cand s-au gandit sa ceara bani in plus si pe usi batante (pt. bucataria cantinei D14 probabil) si usi termopan la ghena si uscatorie:

   Termopan la ghena, wow, ce idee minunata! Ca sa inchida duhoarea in bloc, nu cumva sa se aeriseasca vreun pic.

   1. marele gonzo · · Răspunde

    Dar de ce nu au zugravit casa scarilor pina acum? Ca ajunsese sa arate blocul ca in Ferentari. Si ce legatura are reabilitarea cu zugravitul pe casa scarilor? Oricum sa ne spuna si noua ce firma s-a oferit sa zugraveasca in casa scarilor cu 30 de mii de euro.
    Ofer pe aceasta cale un premiu persoanei care poate sa ne arate o singura reparatie in bloc D14 in ultimii 5 ani facuta de administratie. Tot ce s-a facut la acest bloc si in parc s-a facut de catre primarie. Pe gratis.

 2. […] pazeasca buzunarele. Adica sa voteze contra planului tau. Sa zicem ca vrei sa-ti tragi un megafond suplimentar de 1,26 miliarde lei vechi, sa dublezi cheltuielile cu cenzorul, sa majorezi salariile personalului platit de […]

 3. […] anului 2016 – fond de reparatii suplimentar in valoare de 1,26 mld lei […]

Tu ce zici?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: