Despre BlocD14

Motto: ehe, furatul la bloc nu-i asa simplu cum crede lumea!

Ce este blocul D14?

Construit din caramida in anii ’60, blocul D14 e doar unul dintre miile de blocuri de locuinte comuniste ale Bucurestiului, proprietate particulara a detinatorilor de apartamente. E situat in intravilanul municipiului Bucuresti, sectorul 2, subzona L4a, zona Piata Iancului – Soseaua Mihai Bravu – Bulevardul Pache Protopopescu. Printre punctele de reper se numara fostul sediu al ProTV, restaurantele Intermacedonia si Califatul Iancului (fast-food Calif), magazinul White Jaguar, Dispensarul Mihai Bravu, Scoala cu clasele I-VIII Nr.85 Vasile Bunescu si statia de metrou Piata Iancului. Cladirea are 10 etaje si 383 de apartamente. Fosta adresa a imobilului este Soseaua Mihai Bravu 116-122.

Despre Asociatia de Proprietari

Inregistrata in 2001 (Autorizatie DOS 36/2001;2/52800) cu codul fiscal (CIF) 13691528, Asociatia de Proprietari Bl. D14 Aleea Lunguletu nr.6 cod postal 21507 are ca reprezentanti legali pe Anca Cristinela Necula  – presedinte si Mariana Badiu – administrator atestat ( ex-PFA lichidat prin dizolvare CUI 23898890, F40/1332/2008). Seviciile de contabilitate gras remunerate sunt asigurate de Aurora Draghici, iar cenzorul de profesie (angajat cu salariu, adica platit tocmai de cei pe care ar trebui sa-i verifice!) se numeste Sanda Iancu. Banii sunt incasati cu sclipiri in ochi de casiera Virginia Boca, iar instalatorul Stelian Neagu le pazeste pe cele cinci intelectuale, care-si fac veacul in subsolul scarii 5

Impreuna cu un grup exclusivist si vocal de apropiati, cei mentionati administreaza un buget lunar care poate atinge si 35.000 EURO, adica au pe mana aproximativ aproape jumatate de milion de EURO in fiecare an, fara a socoti contractele de investitii majore! La asemenea sume, tentatiile sunt uriase, iar recompensele pe masura. Beneficiile personale apar doar daca stii sa furi inteligent, gradual, acoperindu-te cu documente.

Despre capii retelei de fraude

• Perioada 2011 – iulie 2014 (era Stanicului)

stanica popescu lunguletu 6Timp de aproape trei ani, liderul formal al gruparii care devalizeaza buzunarele locatarilor de bloc a fost Stănică Popescu, uns preşedinte la Asociaţia de Proprietari in oct. 2011, intr-o Adunare generala cu prezenta simbolica. Stanica Popescu (CNP 1441103400132), un vechi tovaras securist cu reflexe colhoznice, s-a nascut pe data de 3 noiembrie 1944 in comuna Poiana, judetul Ialomita, un loc uitat de lume din colbul Baraganului si s-a specializat in acoperirea de fraude. Fiul lui Gheorghe si al Elenei, Popescu Stănică a ajuns la Bucuresti, stabilindu-si domiciliul in sectorul 2, pe Aleea Lunguletu numarul 6 Blocul D14 Scara 9 Apartamentul 370. Raspunde la numerele de telefon 0212522917 (fix Romtelecom), 0762640343 (mobil Cosmote), respectiv 0749265015 (mobil Vodafone). Ca orice baştan, are minim trei telefoane. I se spune Sătănică pentru ca e indragostit de „ochiul dracului”, banul. Printre abilitatile sale se afla stapanirea de sine cu care e capabil sa minta, deprinsa pe bancile scolii activistilor PCR si nonsalanta cu care poate sustine ca albul e negru si viceversa. Dupa ce a coordonat impecabil reteaua de fraude, umplandu-si buzunarele de comisioane si dotandu-si gospodaria cu cele trebuincioase, Stanica Popescu si-a descoperit boala politicienilor si a fugit, sperand sa scape astfel de raspunderea abuzurilor pe care le-a patronat.

• Iulie 2014 – prezent (domnia cuconeturilor)

Anca Cristinela NeculaChiar din ziua in care Stanica n-a mai fost Presedinte, la ciolan a fost parasutata direct Cristina Necula de la sc. 5, ap. 206 (telefon 0745516819 – Orange; profil pe Facebook aici), o marioneta a comitetului de pungasi, pusa pe capatuiala dintr-un motiv simplu: a fost data afara de la serviciu! Stiti cum e cand ramai fara job la 48 de ani: cineva trebuie sa-ti plateasca contributiile la sanatate (CASS), boli profesionale, asigurari sociale (CAS), somaj, pensie, impozite si celelalte nenumarate angarale catre statul roman. Asa ca ai nevoie sa te angajezi undeva pe langa casa, ca sa ai grija de ala micu’ in timpul orelor de serviciu, fie si doar pentru vechime in campul muncii. Iti mai pica un telefon de serviciu, niste xerox-uri pentru culegerile plozilor, ceva rechizite… Ca deh, scoala e scumpa in ziua de azi. Pre numele ei complet Anca Cristinela (scuzati cacofonia) si bronzata mai mult decat prevad standardele celor mai balaoachesi dintre romani, Necula are o singura mare calitate, pe langa prefacatorie: e prietena Administratoarei Mariana Badiu. Astfel ca, imediat ce locul caldut de la conducerea blocului a fost eliberat de Stanica, Cristina Necula s-a asezat  repejor pe tronul de Presedinte si nu s-a mai dat dusa. Intai temporar, ca vicepresedinte. Apoi, cu votul a sub 10% din totalul proprietarilor (vreo 30 de voturi favorabile reale din 383 potentiale) s-a ales Presedinte (de)plin. Partea trist-amuzanta e ca ea insasi a organizat alegerile dupa bunul plac si a eliminat candidatii cu sanse. Partea si mai hazlie e ca rezultatele alegerilor se stiau dinaintea desfasurarii Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari. Nu credeti? Verificati cand am scris noi si cand s-a tinut sedinta in care chipurile s-a „ales Presedintele”. Partea cu adevarat trista e ca Necula e inginer constructor.  Inainte de a fi concediata, madam Necula s-a imprietenit profesional cu firme de expertiza numai bune pentru niste lucrari de evaluare, masurare, desenare, documentare tehnica, avizare, reavizare, atestare, verificare, reverificare etc. Asa ca, din vara lui 2014, blocul D14 din Aleea Lunguletu a intrat in epoca studiilor de fezabilitate, a consultantelor, a inlocuirii fortate a aparaturii de masura, a reviziilor si a expertizelor. Pe banii locatarilor, ca de obicei. 

Mariana Badiu Lunguletu 6Creierul escrocheriilor din blocul D14 e doamna administrator Mariana Badiu, liderul care rezista pe functie oricaror schimbari de conducere. Ea tace, asculta si (te) face. Oh, nu va lasati inselati de aerul ei timid-inofensiv si de vocea gingas-nazala cu care va invita sa discutati deschis orice nemultumire! Caci in manusa de catifea a cucoanei se ascund degetelele lungi si lipicioase ce se afunda in buzunarele locatarilor, luna de luna. Din aceeasi generatie cu Stanica (Mariana Badiu e o pensionara de 63 de ani),  administratoarei nu i-au prea placut nici scoala, nici munca. Asa ca, dupa ce a terminat liceul cu chiu cu vai, a lucrat temporar ba ca desenatoare, ba ca vanzatoare, ba ca secretara.  Mariana Badiu e genul de om care te saluta cu caldura, pozeaza in regina corectitudinii si te scuipa de indata ce i-ai intors spatele, cautand solutia sa „te faca”. Principala ei calitate e vocea mieroasa, lingusitoare, voit defensiva, cu care se ambitioneaza sa se mâţâie atat direct, cat si la numarul de mobil Vodafone 0722336067. Si cainele Cleo, singurul care ii suporta frustrarile, pentru ca nu poti divorta de stapana. Pe Mariana Badiu o gasiti nu doar la scara 1, apartamentul 26, ci si pe Facebook, unde se da mare luptatoare pentru drepturile copaceilor, impreuna cu amicelele ei isterice. Desi are mereu expresia fetei unui om care tocmai a inghitit un soarece mort si e in pragul unei crize de vomă, madama administrator atestat al Asociatiei de Proprietari se declara adepta dialogului si a colaborarii. Din pacate, o dezbatere cu ea pe probleme concrete in care nu-i dati dreptate 100% o sa va aminteasca de ultima clisma facuta. Va fi la fel de neplacuta si va avea fix acelasi rezultat! Avantajul clismei e ca nu te barfeste.  

Cui foloseste site-ul BlocD14.wordpress.com?

  • Daca ai o functie de conducere in administratia unei Asociatii de locatari a blocului in care locuiesti oriunde in Romania, vei invata, prin puterea exemplului, cum cum sa furi la bloc folosind acte in regula si utilizand in beneficiul tau legile in vigoare. Vei intelege smecheriile contabile, smenurile administrative, rolul intermediarilor si importanta comisioanelor informale pentru contractele mari. Vei observa diferenta de procedura dintre furaciunile mici, constante si furtisagurile mari. Vei deprinde arta de a ramane negustor cinstit in fata oricarei expertize contabile. Vei pricepe de ce e esential sa ai cat mai multe informatii despre toti vecinii tai si cum le poti obtine fara niciun efort din fata unui ecran. Vei invata sa minti mai convingator ca Ponta si Basescu la un loc. Vei realiza de ce lectia nr. 1 e sa nu fugi ca ghiolbanul cu toti banii deodata! Ai rabdare, fii amabil si fagaduieste marea cu sarea, chiar daca stii ca proiecte  marete precum reabilitarea termica sunt promisiuni utopice. Cunoaste-ti dusmanii conjuncturali si fa-ti aliati!
  • Daca doar locuiesti intr-un bloc oarecare, acest site iti arata metodele subtile prin care ti se pot usura buzunarele chiar de catre oamenii in care ai incredere. Totul, cu exemple si documente reale. Vei intelege, prin inductie, de ce platesti tu la intretinere din ce in mai mult si cum e posibil ca aproape nimeni sa nu sesizeze ceea ce cifrele arata extrem de clar.
  • In fine, daca locuiesti la casa si iti administrezi singur cheltuielile, BlocD14.wordpress.com iti reaminteste ca esti norocos, chiar daca viata pe cont propriu ti se pare mai scumpa.

De ce „cu acte”?

Ingredientul esential care face posibila urmarirea binelui colectiv este circulatia informatiei. A informatiei, nu a barfelor! Acest site prezinta fraude, furaciuni si smecherii la bloc sustinand fiecare aspect prin prezentarea de documente conforme cu originalul si link-uri relevante. Daca cineva reuseste sa-i convinga pe borfasii sus-numiti sa-i prezinte actele Asociatiei, va constata ca toate cifrele se confirma. Asadar, scriem si publicam despre acte si cu acte.

De asemenea, prin intermediul sectiunii „Metode si tehnici de furt” , te vom initia in arta delapidarii, aratandu-ti cum sa sparlesti din banii administrati, eficient si ingenios, acoperindu-ti fiecare pas cu acte, astfel incat, la orice audit, gestiunea ta sa iasa in regula. Din sectiunea „Tunul anului” vei invata cum sa castigi in nume personal comisioane de zeci de mii de EURO, 20% din valoarea contractelor dintre Asociatie si firma colaboratoare.

Vrei si tu?

Daca borcanul cu miere al fraudelor la asociatiile de locatari iti face cu ochiul sau daca doar vrei sa intelegi de ce ti s-a scumpit intretinerea la bloc, iti recomandam sa incepi parcurgand Manualul imbogatirii din banii Asociatiilor de Proprietari.